Міжнародного день рідної мови

Мова кожного народу – неоціненний скарб, який треба берегти й примножувати. Із 2000 року 21 лютого у всіх країнах світу відзначається Міжнародний день рідної мови. Головним завданням цього свята є привернення уваги світової громадськості до збереження і розвитку лінгвістичного розмаїття, а також зміцнення рідної мови як важливого чинника культурної самобутності.

Великий педагог К.Д.Ушинський писав: «Найповніше квітне та щедротно дарує плоди думок, найглибше пускає здорове коріння в дух і тіло дитини її рідна мова». Уміння спілкуватися, використовуючи різноманіття і багатство української мови – велике мистецтво.

21 лютого 2017 року у Плугатарської ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено ряд заходів, присвячених Міжнародному дню рідної мови. Саме мові як одній з найвишуканіших вічних матерій була присвячена загальношкільна лінійка, на якій прозвучали цитати із статті І.Забіяки «Заповіді мови», надрукованої у «Трибуні хлібороба» 4 лютого 2017 року та роздуми учнів про важливість вивчення рідної мови. Учні старших класів писали «диктант єдності», запропонований Інститутом модернізації змісту освіти. У шкільній бібліотеці організована виставка «Україна – наша Батьківщина», а учні початкових класів здійснили віртуальну подорож Україною, ознайомилися із багатою і різноманітною культурою народів, які живуть на українських землях.

/Files/images/2030_0.jpg/Files/images/2030_1.jpg/Files/images/2030_3.jpg/Files/images/2030_4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 91

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.