Повернутися до звичайного режиму

БІЙ ПІД КРУТАМИ



Бій під Кру́тами— бій, що відбувся16(29) січня1918року біля залізничної станціїКрутипоблизу селищаКрутита селаПам'ятне, за 130кілометрівна північний схід відКиєва, 18км на схід відНіжина.
Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російськоїЧервоної гвардіїпід проводом есераМихайла Муравйовата загоном із київських курсантів і козаків«Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.
У бою під Крутами оборонці української державності призупинили наступ противника і здійснили організований відступ, руйнуючи за собою колії і мости. Російське радянське військо втратило боєздатність на чотири дні. Поновити наступ наКиїввійську Муравйова прийшлося не так залізничним шляхом, як на реквізованих селянських возах, запряжених кіньми, по розмоклій дорозі[4].
Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укластиБрест-Литовський мирний договір, який врятував молоду українську державність[4].
Сучасників особливо вразило поховання 27 юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків і були ними страчені. На похороні в Києві біляАскольдової могилиголоваУкраїнської Центральної РадиМихайло Грушевськийназвав юнаків, які загинули в нерівній боротьбі, героями, а поетПавло Тичинаприсвятив героїчному вчинковівірш«Пам'яті тридцяти».

/Files/images/DSCN2212.JPG /Files/images/DSCN2214.JPG/Files/images/DSCN2214.JPG

30.01.17 в Плугатарській ЗОШ І-ІІІ ст. відбуло чергове засідання ШМО класних керівників.Тема : «Громадянське виховання , формування національної свідомості підлітків як соціально-педагогічна проблема»В рамках засідання розглядалися такі питання :1.Громадянське виховання , формування національної свідомості підлітків як соціально-педагогічна проблема (керівник ШМО )2.Форми та методи формування національної свідомості та самосвідомості школярів з особливими освітніми потребами (Бовкун І.М.)

3.Сучасний погляд на патріотичне виховання .Відкрита виховна година спілкування у 7 кл "Бій під Крутами" (Абовян Н.І.)

4.Співпраця класного керівника і сім`ї у навчанні та вихованні ціннісно-орієнтованої особистості.(Демченко В.Г.)

5.Ознайомлення з новинками фахової літератури.( шкільний бібліотекар)

Кiлькiсть переглядiв: 76

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.